Sidor

torsdag 12 januari 2012

D - vitamiiniä !!! Otattehan reilut annokset!!

Kuunnelkaapa tämä youtube juttu, niin toivon mukaan vakuututte  D- vitamiinin tärkeydestä.

Ja... Ottakaa  sitä mieluiten nestemäisenä , koska se imeytyy siten parhaiten.

Näin talvisaikaan , kun emme saa tarpeeksi D- vitamiiniä auringon avustuksella pitää ottaa suun kautta.
Auttaa.... noin 50% pienempi riski sairastua esim. flunssaan.
Uskon, koska olen nähnyt sen tuttavapiirissäkin. Lapsukaisetkin jotka ovat tarhassa ja ovat bruukanneet saada jokikisen lsiellä liikkuvan basiliskon, pysyvät terveinä D-vitamiinin voimalla.<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/xdLNMEXWTL8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


söndag 8 januari 2012

Lehtikaalisalaatti

Syvän vihreä lehtikaali on vihannesten huippu - sanoisinko vihannesten SUPERSTARA  ...ja suurin osa ihmisiä eivät edes vielä tunne sitä.
Täällä Ruotsissa sitä syödään  vain jouluruokana...SÄÄLI!!
Kipasin mökilläni ja siellä ne kauniin huuruisina  törröttivät , kunnes minä  nappasin ne kouraani.
Nämä runsaasti klorofylliä sisältävät vitamiini - ja mineraalipommit kannattaa käyttää monella tavalla.
Tulen myöhemmin postaamaan myös pari ihka ihanaa lämmintä ruokaa..Olen itse lehtikaalin lumoissa.
Lehtikaalisalaatti

Kulhollinen revittyä tai pieneksi leikattua lehtikaalia
( Sen lehdet ovat sitkeähköjä. Otin myös pois lehtiruodin )
2 rkl hyvää oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
ripsaus himalajan suolaa
1 dl saksanpähkinöitä
1 dl liotettuja rusinoita
granaattiomenan sisälmys koristeeksi

Marinoi lehtikaali oliiviöljyllä ja suolalla + sitruunanmehulla
JA... HIERO kunnolla tämä marinaadi kaaliin .
Se pehmenee ja tulee tosi maukkaaksi tästä käsittelystä.
Lisää muut ainekset .

Voilá!!
Tuttavat , joille tarjoilin tätä salaattia, kertoivat jälkeenpäin salaatin olleen ..EI NIIN herkullisen  näköistä, mutta kun maistoivat sitä...sitä halusi vain lisää ja lisää.