Sidor

onsdag 7 december 2011

Luukku 7.Punasipulisalaatti

Punasipulisalaatti

4 keskikokoista punasipulia
1 dl terveyskaupan tomattijuissia
1 tl tinjamia
1 tl meiramia
3 laakerinlehteä
reilu 1  rkl oliiviöljyä
yhden sitruunan mehu
1 rkl tilliä
hunajaa maun mukaan
Siivuittele sipulit .Tee marinaadi. Anna mieluiten seistä seuraavaan päivään jääkaapissa.
Minulla ei ollut tällä kertaa tomaattimehua, joten nappasin 2 rkl sambal oleakia +
vähäsen vettä.

Miksi raw food:

Seitsemäs syy:
Saat kiiltävät hiukset.

tisdag 6 december 2011

Luukku 6 : Sahrami smoothie!! Ja lahjaputiikki In & Finn.

Tämä kauppa  In & Finn on suosittu lahjatavarakauppa Fridhemsplanin lähellä.
Ja lahjojahan saa ostaa itselleenkin :-))


Olen löytänyt täältä myös monta kaunista peiliä itselleni.Eivät valitettavasti näy tilaavan niin erikoisia peilejä kuin ennen. :(( Nyt ovat liian tavallisia minun makuuni .

Pitsilautaset tehoo aina meikäläiseen. Ja muutenkin pitsit, silkit ja sametit. Hmmmm
Näistä olin kiinnostunut ..ehkä joululahjoiksi.

Tontut saavat sanoa miksi minä syön paljon raakaruokaa.

Miksi Raw food:

Kuudes syy:
Maksimoi kehosi vitamiini+ mineraalien saannin.Tällä entsyymirikkaalla ravinnolla on parantava vaikutus kehoon.


Sahrami smoothie
2 dl mantelimaitoa
1/2 dl kookosmaitoa
1/2 pussi sahramia
2 kuivattua aprikoosia
1/2 banaani
1 tl maca pulveria

Blendaa hienoksi kaikki ainekset.

måndag 5 december 2011

Luukku 5. Piparkakunmakuinen puuro



Luzette on saanut kaverin , joka kilpailee suosikkituolista.

Miksi raw food

Viides syy:
Tulet kauniimmaksi sekä sisältä- että ulkoapäin.

Piparkakunmakuista raakapuuroa

1/4 butternut kurpitsaa
1/2 tl piparkakkumausteita
2 taatelia
3/4 dl mantelimaitoa
1 dl juuri puristettua omenamehua
1 tl hampunsiemeniä
Blenderiin nesteet ja pieneksi pilkotut kurpitsan palat ja taatelit.
Napiin painallus .....15 sekunttia... ja valmista.

söndag 4 december 2011

Luukku 4.Erilainen jouluinen sahrami coleslaw

Huurteiset punaposkiomenat mökilläni.Siellä keksin idean raaka coleslaw salaattiini.

Miksi Raw food:
Neljäs syy :

Tulet rauhallisemmaksi!!




Jouluinen coleslaw salaatti

1/4  valkokaalia
2 omenaa
rusinoita

Kookoskastike:
1 1/2 dl manteleita
1 dl kookoshiutaleita
2 dl vettä
1 limetin mehu
1/3 sahrami paketista
1/2 rkl maalaiskasvislientä (Renee Voltaire)
suolaa jos tarvii

 Raasta kaali + omenat hienoksi.
Hienonna mantelit kookos + muut kastikeainekset sauvasekoittimella.
Koristele pakastepuolukoilla.

lördag 3 december 2011

Luukku 3.Puolukka smoothie!!!

Puolukkasmoothie
3 rkl puolukoita
1/2 banaania
1-2 taatelia
1 rkl gojimarjoja
tuoretta minttua
2 dl vatten

Hurauttele blenderillä pari kierrosta!!
Nautiskele.!!


Miksi raw food:

kolmas  syy:

Vahvistat vastustuskykyäsi!!


fredag 2 december 2011

Luukku nr.2.Tätä pitää laittaa joulupöytään!!

Näitä punajuuri pihvejä on minulta pyydetty...jopa vaadittu :-)) tekemään tulevaan joulypöytään....ja

täytyy myöntää :En itsekään voisi olla ilman niitä joulupöydässä.
Resepti on 99,9% napattu Erica Palmcrantzilta. Eikä siinä ollut edes parantamisen varaa.
Meikäläinen otti vaan kaprikset pois reseptistä , kun tarjoilin synttäreilläni ja tiesin porukassa olevan antikapris ihmisiä. Enkä itsekään ole niin ihastunut niihin.

Miksi raw food:

Toinen syy:
 Tästä ruoasta tulee miltei rajaton energia ja innostus kaikkeen, mitä haluaa tehdä.

Sky is the limit!!!
Punajuuripihvit romaanisalaatin sylissä

3 punajuurta n.200 gr
2 porkkanaa  n. 300 gr
reilu dl pistaasimanteita
2 avokaadoa
reilut 2 rkl sitruunan mehua
2-3 tl himalajan suolaa tai muuta laatusuolaa
1-4 tl dijonsinappia
roman salaatinlehtiä

Ajele porkkanat ja punajuuret hienonhienoksi pistaasipähkinöiden kanssa monitoimikoneessa.
Laita avokaadot sekaan ja huristele uudelleen
Sitten vain mausteet sekaan sekoitellen.
Aloita varovasti sinapin kanssa, että löydät sopivan maun.
Lisää hissun kissun.

Asettele lusikalla kauniisti romaanisalaatin lehtien päälle.Koristele.

Valoisaa päivää sinulle!!

torsdag 1 december 2011

1. luukku....Raakaruokailua jouluiseen malliin!!!

Päätin tehdä joka päivälle jotain jouluista tai joulun odotukseen sopivaa raw food ruokaa ,nameja tai muuta sellaista. Ja pikkasen kuvia Tukholman suosikkiliikkeistäni joulutunnelmissa.Tänään Drottninggatanilla sijaitseva Årstiden putiikki.

Joka päivälle laitan myös yhden syyn , miksi syön paljolti raaka ruokaa.En laita kuitenkaan  mitenkään tärkeysjärjestyksessä.

Miksi raw food:

Ensimmäinen syy:

 Ensinnäkin minulle raw food  = brain food.  Ajatuksen juoksu on tullut selkeämmäksi ja muisti parantunut rutkasti.
Ja nyt reseptiin:
Sametinpehmeä tomaattikeitto

4 tomaattia
3-4 aurinkokuivattua tomaattia
1/4 punasipulia
1/3 persimon hedelmää
1 rkl oliiviöljyä (kylmäpuristettua)
himalajan suolaa
tuoretta basilikaa pari vartta
1 rkl hampunsiemeniä ( kuorittuja)
liraus limetin mehua
Blendataan kaikki ainekset sulassa sovussa blenderissä.
Tämä keitto sopii tähän joulunodotus aikaan.
Årstiden kaupassa on aina aistillisen tyylikästä.Ei ole sekoitettu monia värejä vaan puhtaan valkoista , puupintaa , sysimustaa ja hopeaa.
Pieniä ihania samettitähtösiä välkkymään kuuseen tai minne  ne nyt sitten  laittaakin.
Löysin jopa oman jääpuikko jouluvaloni jo monen vuoden takaa täältä. Minäkin bruukaan pitää sitä peilin ympärillä samaan tyyliin.
Vehreys tekee tästä kaupasta keitaan, minne pistäytyä jouluvilinän keskellä.
Näinkin voisi vaikka laittaa saman valoketjun.
Tunnelmallista joulun odotusta kaikille Tukholman Drottninggatanilta!!!