Sidor

lördag 31 december 2011

UUSI VUOSI - uudet kujeet.

Aamukävelyllä Tukholman saaristossa .Tammen lehdet oli kuurattu kauniiksi. Niissä oli kimaltavaa huuru huntua, jotta saisimme edes hivenen talven tuntua.
Carmen ei malttanut silti olla menemättä hyisehen vetehen.

Kun heräsin tänä aamuna, oli mieleeni jumiutunut ajatus : " Olenko rakastanut tarpeeksi?? Olenko elänyt intensiivisesti, luovasti?? Olenko tehnyt edes pientäkään positiivistä muutosta muiden elämään tänä vuonna 2011??" Ja joka aamu huomaan, että VAIN tänään , voin taas vaikuttaa , jollain positiivisella tavalla muihin ja siten tapahtuu muutos.. jos .pienikin , niin on hyvä!!
Ei kannata herätä aamulla ja katua , elämä on siihen  liian lyhyt.
Siis kannattaa rakastaa ihmisiä , jotka kohtelevat meitä  rakkaudella ja oikeudenmukaisesti ja unohtaa ne jotka eivät siinä  aina onnistu...Ja toisaalta ,hehän juuri sitä rakkautta ja ymmärrystä janoavat.Eli ymmärrystä ja myötätuntoa antakaamme.
Tiedämmehän, että kaikki tapahtuu SYYSTÄ.
"Lessons are repeated." Joku onnistuu painamaan nappiamme...reagoimme...kunnes oppi menee perille, eikä juuri mikään keikahduta mielenrauhaamme.

 Tervehditään uutta vuotta avosylein ja lapsen innokkaalla katseella ja eletään juuri niin kuin juuri me , voisimme muuttaa maailmaa parempaan suutaan.
Koska me voimme!!!

Onnellista Uutta Vuotta

P.S.Toivon myös sinulle rohkeutta kohdata tulevan vuoden koettelemuksesi rohkeasti ja avoimin mielin ...
ja suurella rakkaudella itseäsi kohtaan, niin että voit kokea kasvamisen ja kypsymisen iloa!!!








lördag 24 december 2011

Luukku 24. Maailman paras raakatäytekakku!!+ Enya

Superfoodtorttu ( Noh ..saakohan tuota sanaa edes käyttää Suomessa enää?? ;-))
Mutta minä plikka asun Ruotsissa..Heh..heh)Ja minusta ylipäänsä KAIKKI on SUPER: Elämä..Joulu..Kaverit..Läheiset..Luonto..Raakaruoka tai muuten terveellinen, aito eko sapuska- siis super ruoka - KAIKKI.

Tämä on maailmanparas rawfood kakku. Tässä kuvassa alkutekijöissään .Tämä on kopioitu (pienillä muutoksilla)
suomalaiselta taitokokilta Keittiökameleontti-blogista. En hitto vie ,edes pystynyt juuri parantelemaankaan reseptiä ( mikä vähä otti aivoon ;-))
Tämä tuli pakolliseksi joulupöytätarjoiluun...muuten olisivat sukulaiset olleet alahuuli lerpulla. Enkä sitä riskiä ota!!
Mutta kun tarjoo tätä torttua , sädehtivät heidän silmänsä kilpaa kynttilöiden ja tähtisädetikkujen kanssa.
Puolivalmiskakku ja nyt sassiin reseptiin.

Mansikka greippitorttu
Pohja :
1 kp cashew pähkinöitä
1/4 kp goji marjoja
1/4 tl himalajan suolaa
Lisäsin 1/2 limettiä Katjan reseptiin (oli minusta liian makeaa)

Jauha jauheeksi ja lisää

1-2rkl agave siirappia
1 tl vaniljaa
1/4 kp neitsytkookosöljyä(sulata vesihauteessa)Laitoin vain puolet kookosöljystä (minusta liian rasvainen pohja muuten )

Sekoita kaikki, kunnes taikinasta tulee kiinteää.Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:
1 verigreippi
Kuori ja soseuta hedelmäliha esim. sauvasekoittimella.Laita greippisekoitukseen likoamaan (tämä on tärkeä )
1 kp cashew pähkinöitä ( liota yön yli)
1/4tl  himalajan suolaa
1 tl jauhettua vaniljaa
1/4 kp luomuhunajaa
1/4 gojimarjoja
1/3 kp neitsytkookosöljyä
raastettu greipin kuori ( minä jätin sen pois)
2 tl lucumaa ( ei pakko)
Jätin pois lisä agaven , mitä Katja käytti tässä 2 rkl.

Sekoita kermamaisen sileäksi massaksi tehosekoittimessa. Laita 1/2 tunniksi pakkaseen.

Mansikkakuorrutus:
1 kp pakastemansikoita
4 tuoretta taatelia ( Katja laittoi 10 !!)
1 tl chian siemeniä ( Katja käytti psyllium siemeniä )


Surauta hienoksi massaksi blenderissä. Levitä jähmettyneen täytteen päälle. Koristele siivutetuilla mansikoilla ja greipinsiivuilla.Minä teen tämän vasta juhlapaikalla..joten kuvaa ei heru ainakaan nyt.Ja  nyt on jo kiire!!

Toivottelen ihania joulun pyhiä Enyan välityksellä!!

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/D__kV5CrU4k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

fredag 23 december 2011

Luukku 23. Ris á la Malta ...raaka tattarista tai klassinen mutta parempi versio

Maltan riisiä tattarista

4 dl tattaria  kokonaisia  kuorittuja jyviä ( liota yön yli)
kanelia
1 apelsiinin mehu
apelsiinin tai mandariinin palasia
2 dl cashew pähkinöitä
1/2 -1 dl vettä
1-2 ripausta vaniljapulveria
2 passionhedelmää
Jauha cashewpähkinät  hienoksi monitoimikoneessa.
Blendaa veden kera vaahtomaiseksi kermamassaksi.
Sekoita tattarijyvien joukkoon .Lisää passionhelmän sisukset , mandariinipalat+ vanilja.

 kastike :
225 mansikoita
4  tuoretta taatelia
Tehosekoita kastike hienoksi.

Tarjoile  tyhjäsi kaiverretussa appelsiinin puolikkaassa.
Kaada kastike koko komeuden päälle.
Klassinen Maltan riisi loistoversiona

500gr valmista riisipuuroa
1 dl manteleita
4 taatelia
5 piparkakkua palasina ei murskana
200 gr philadelphia juustoa
appelsiinin tai mandariinin palasia




Hakkaa mantelit pieneksi + taatelit ja piparit erikseen.Sekoita riisipuuro philadelphia juustoon+ lisää apelsiinipalat.
Sekoittele joukkoon varovasti taatelit , mantelit ja piparipalaset.
Meikäläinen laittoi vai puolet philadelphia juustosta ja lisäsin vastaavan määrän vaahdotettua kermaa.
Täytä apelsiinin puolikkaat seoksella. Tarjoile heti, koska piparit pehmenee muuten.

torsdag 22 december 2011

Annie Lennox -Talvipäivänseisauksen kunniaksi-Rauhitu ja nauti

Kuuntele Annie Lennoxia... Whiter Shade of Pale....<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/CJIVz9nYx7I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Maaginen päivä....Talvipäivänseisaus.
Oli hyvä ottaa itselleen aikaa ...nauttia ja rauhoittua.....Tankata sisäänsä hyviä ajatuksia...ottaa syviä henkäisyjä...tulla yhdeksi henkensä kanssa.

Luukku 22 .Jouluinen samettinen punajuurikeitto. Raw!+ Tukholmalaiskauppa DIS

Jouluinen samettinen punajuurikeitto

2  tuoretta punajuurta
1/2 dl liotettuja manteleita
1/2 dl kookoshiutleita
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 apelsiinin mehu
1/2 tl maalaisvihannesliemipulveria ( a`la Renee Voltaire)
vettä
persiljaa


Raasta punajuuret.Blendaa liotetut mantelit + muut ainekset.+ vesi Lisää apelsiinin mehu.  Mausta.
Koristele persiljalla.Ready!!!
 Joulukoristeita ja kauneutta lempikaupassani Dis.
 Aikaisemmin kävin usein täällä, mutta olen muuttunut.Olen ympäristötietoisempi...Enkä  tarvitse juuri mitään.
 Sulkavalaisimiin olin aikaisemmin ihan pihkassa. Onpa niitä kodissani muutamia.

 Täälä on kauniit väriskaalat ja voi vain katsella...eikä tarvitse ostaa.

 Tunnelmallista....kaunista
Visiitin arvoinen kauppa Tukholman keskustassa.

fredag 16 december 2011

Luukku16. Vadelma- mango kakku

Vadelma- mangokakku

Pohja:

8 taatelia
2 dl manteleita ( liotettuna)
8 rkl vettä

Mango hyytelö:
3 dl mangon palasia ( käytin pakastettuja)
1/2 dl cashewpähkinöitä
2 rkl agave siirappia
1/2 limetin mehu
2 rkl vettä

Vadelmavaahto:
2 dl vadelmia
1 avokado
1/2 vanilja tankoa
n. 2 rkl hunajaa

Möyhennä taatelit monitoimikoneessa, rouhi myös liotetut manteli, mutta jätä ne tosiaan rouheeksi.
Sekoita seokseen tattari crunch + lirauta vettä sopivasti.
Painele seos vuokaan, jossa on irtoreunat.

Mangohyytelöön blendataan mangot ja cashewt nesteen kanssa tosi hienoksi vaahdoksi.

Vadelma vaahtoon bendataan kaikki siihen kuuluvat ainekset hienoisen hienoiseksi.

Pohjan päälle ensin mangohyytelö ja sen päälle kaunihisti vattu vaahto.

Minä koristelin keltaisilla kiivihedelmillä.

Resepti on osittain lainattu Renee Voltairelta.Minä plikka en pidä niin makeista jälkkäreistä kuin hän, joten laitoin puolta vähemmän taateleita + minä rakasta limettiä , joten lirautin sitä enemmän kuin hän.
Pohjaan nappasin myös vadelmacrunchia ja hän laittoi ilman vadelmia.

Ja tämähän näissä kokkaushommissa on parasta...saa aina muunnella omaa makuunsa sopivaksi.
Paljon hauskempaa myös!!!!






torsdag 15 december 2011

Luukku 15. Viisaus joka päivälle!!


Tämä viisas ja yksinkertaisuudessaan välkky taulu imestyi facebookissa . En tiedä alkuperää, mutta näiden oppien kanssa olen tietoisesti homminut jo kauan ...
Ja  parin viimeisen vuoden aikana , on se alkanut  toimia ..kohtalaiseti.

Tuo viimeinen sateenvarjo homma oli minulle ainakin   vaikein.
Hmmm 
 Varsinkin se itselleen anteeksiantaminen....ja oli siellä kyllä joku muukin  vaikea??!! tyyppi;-))