Sidor

fredag 23 december 2011

Luukku 23. Ris á la Malta ...raaka tattarista tai klassinen mutta parempi versio

Maltan riisiä tattarista

4 dl tattaria  kokonaisia  kuorittuja jyviä ( liota yön yli)
kanelia
1 apelsiinin mehu
apelsiinin tai mandariinin palasia
2 dl cashew pähkinöitä
1/2 -1 dl vettä
1-2 ripausta vaniljapulveria
2 passionhedelmää
Jauha cashewpähkinät  hienoksi monitoimikoneessa.
Blendaa veden kera vaahtomaiseksi kermamassaksi.
Sekoita tattarijyvien joukkoon .Lisää passionhelmän sisukset , mandariinipalat+ vanilja.

 kastike :
225 mansikoita
4  tuoretta taatelia
Tehosekoita kastike hienoksi.

Tarjoile  tyhjäsi kaiverretussa appelsiinin puolikkaassa.
Kaada kastike koko komeuden päälle.
Klassinen Maltan riisi loistoversiona

500gr valmista riisipuuroa
1 dl manteleita
4 taatelia
5 piparkakkua palasina ei murskana
200 gr philadelphia juustoa
appelsiinin tai mandariinin palasia




Hakkaa mantelit pieneksi + taatelit ja piparit erikseen.Sekoita riisipuuro philadelphia juustoon+ lisää apelsiinipalat.
Sekoittele joukkoon varovasti taatelit , mantelit ja piparipalaset.
Meikäläinen laittoi vai puolet philadelphia juustosta ja lisäsin vastaavan määrän vaahdotettua kermaa.
Täytä apelsiinin puolikkaat seoksella. Tarjoile heti, koska piparit pehmenee muuten.

2 kommentarer:

  1. Tätä taidan kokeilla just enkä melkein. Riisipuuron keittäminen ei kuulu bravureihini, mutta jos vielä tämän kerran otan riskin. Metkalta vaikuttava sekoitus, vesi tulvahti kielelleni. Niin ja muuten, rauhallista ja lämpöistä Joulua sinulle. Käyn vielä kuikuilemassa blosisi jouluaaton tarjoilut, mutta näin etukäteen varmuuden vuoksi tuo toivotus...:)

    SvaraRadera
  2. No samaa maata näymme olevan...Meikä on hyvä ruuan laitossa , mutta riisiä en osaa keittää sitten missään muodossa.Palaa pohjaan ja tapahtuu, mitä kummallisempiä haavereita;-))Reseptistä..Otin muuten vähän philadelphia juustosta pois ja vatkasin desin vispikermaa instead.

    SvaraRadera