Sidor

lördag 24 december 2011

Luukku 24. Maailman paras raakatäytekakku!!+ Enya

Superfoodtorttu ( Noh ..saakohan tuota sanaa edes käyttää Suomessa enää?? ;-))
Mutta minä plikka asun Ruotsissa..Heh..heh)Ja minusta ylipäänsä KAIKKI on SUPER: Elämä..Joulu..Kaverit..Läheiset..Luonto..Raakaruoka tai muuten terveellinen, aito eko sapuska- siis super ruoka - KAIKKI.

Tämä on maailmanparas rawfood kakku. Tässä kuvassa alkutekijöissään .Tämä on kopioitu (pienillä muutoksilla)
suomalaiselta taitokokilta Keittiökameleontti-blogista. En hitto vie ,edes pystynyt juuri parantelemaankaan reseptiä ( mikä vähä otti aivoon ;-))
Tämä tuli pakolliseksi joulupöytätarjoiluun...muuten olisivat sukulaiset olleet alahuuli lerpulla. Enkä sitä riskiä ota!!
Mutta kun tarjoo tätä torttua , sädehtivät heidän silmänsä kilpaa kynttilöiden ja tähtisädetikkujen kanssa.
Puolivalmiskakku ja nyt sassiin reseptiin.

Mansikka greippitorttu
Pohja :
1 kp cashew pähkinöitä
1/4 kp goji marjoja
1/4 tl himalajan suolaa
Lisäsin 1/2 limettiä Katjan reseptiin (oli minusta liian makeaa)

Jauha jauheeksi ja lisää

1-2rkl agave siirappia
1 tl vaniljaa
1/4 kp neitsytkookosöljyä(sulata vesihauteessa)Laitoin vain puolet kookosöljystä (minusta liian rasvainen pohja muuten )

Sekoita kaikki, kunnes taikinasta tulee kiinteää.Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:
1 verigreippi
Kuori ja soseuta hedelmäliha esim. sauvasekoittimella.Laita greippisekoitukseen likoamaan (tämä on tärkeä )
1 kp cashew pähkinöitä ( liota yön yli)
1/4tl  himalajan suolaa
1 tl jauhettua vaniljaa
1/4 kp luomuhunajaa
1/4 gojimarjoja
1/3 kp neitsytkookosöljyä
raastettu greipin kuori ( minä jätin sen pois)
2 tl lucumaa ( ei pakko)
Jätin pois lisä agaven , mitä Katja käytti tässä 2 rkl.

Sekoita kermamaisen sileäksi massaksi tehosekoittimessa. Laita 1/2 tunniksi pakkaseen.

Mansikkakuorrutus:
1 kp pakastemansikoita
4 tuoretta taatelia ( Katja laittoi 10 !!)
1 tl chian siemeniä ( Katja käytti psyllium siemeniä )


Surauta hienoksi massaksi blenderissä. Levitä jähmettyneen täytteen päälle. Koristele siivutetuilla mansikoilla ja greipinsiivuilla.Minä teen tämän vasta juhlapaikalla..joten kuvaa ei heru ainakaan nyt.Ja  nyt on jo kiire!!

Toivottelen ihania joulun pyhiä Enyan välityksellä!!

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/D__kV5CrU4k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

2 kommentarer:

  1. Arvelinkin, että säästät parhaan jouluaatoksi ja tätä ehdottomasti kokeilen ja koemaistatan läheisilläni. Enya oli extrabonus tälle postaukselle, kiitos siitä.

    Ja nyt
    Rauhallista, läheisten lämmössä paistattelua
    ja hyvää Joulua sinulle...:)

    SvaraRadera
  2. Totta!!Oikein arvasit! Tämä torttu on sitten parempaa kuin hyvää.Tein sitä jo toistamiseen, kun eräs tuttava valitti ,ettei hän ehtinyt edes santsaamaan, kun muut olivat niin persoja tälle makuhermoja kutkuttelevalle kakulle.No ... han sai uuden chanssin nauttia tapanina!!

    SvaraRadera