Sidor

torsdag 12 januari 2012

D - vitamiiniä !!! Otattehan reilut annokset!!

Kuunnelkaapa tämä youtube juttu, niin toivon mukaan vakuututte  D- vitamiinin tärkeydestä.

Ja... Ottakaa  sitä mieluiten nestemäisenä , koska se imeytyy siten parhaiten.

Näin talvisaikaan , kun emme saa tarpeeksi D- vitamiiniä auringon avustuksella pitää ottaa suun kautta.
Auttaa.... noin 50% pienempi riski sairastua esim. flunssaan.
Uskon, koska olen nähnyt sen tuttavapiirissäkin. Lapsukaisetkin jotka ovat tarhassa ja ovat bruukanneet saada jokikisen lsiellä liikkuvan basiliskon, pysyvät terveinä D-vitamiinin voimalla.<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/xdLNMEXWTL8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


söndag 8 januari 2012

Lehtikaalisalaatti

Syvän vihreä lehtikaali on vihannesten huippu - sanoisinko vihannesten SUPERSTARA  ...ja suurin osa ihmisiä eivät edes vielä tunne sitä.
Täällä Ruotsissa sitä syödään  vain jouluruokana...SÄÄLI!!
Kipasin mökilläni ja siellä ne kauniin huuruisina  törröttivät , kunnes minä  nappasin ne kouraani.
Nämä runsaasti klorofylliä sisältävät vitamiini - ja mineraalipommit kannattaa käyttää monella tavalla.
Tulen myöhemmin postaamaan myös pari ihka ihanaa lämmintä ruokaa..Olen itse lehtikaalin lumoissa.
Lehtikaalisalaatti

Kulhollinen revittyä tai pieneksi leikattua lehtikaalia
( Sen lehdet ovat sitkeähköjä. Otin myös pois lehtiruodin )
2 rkl hyvää oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
ripsaus himalajan suolaa
1 dl saksanpähkinöitä
1 dl liotettuja rusinoita
granaattiomenan sisälmys koristeeksi

Marinoi lehtikaali oliiviöljyllä ja suolalla + sitruunanmehulla
JA... HIERO kunnolla tämä marinaadi kaaliin .
Se pehmenee ja tulee tosi maukkaaksi tästä käsittelystä.
Lisää muut ainekset .

Voilá!!
Tuttavat , joille tarjoilin tätä salaattia, kertoivat jälkeenpäin salaatin olleen ..EI NIIN herkullisen  näköistä, mutta kun maistoivat sitä...sitä halusi vain lisää ja lisää.

lördag 31 december 2011

UUSI VUOSI - uudet kujeet.

Aamukävelyllä Tukholman saaristossa .Tammen lehdet oli kuurattu kauniiksi. Niissä oli kimaltavaa huuru huntua, jotta saisimme edes hivenen talven tuntua.
Carmen ei malttanut silti olla menemättä hyisehen vetehen.

Kun heräsin tänä aamuna, oli mieleeni jumiutunut ajatus : " Olenko rakastanut tarpeeksi?? Olenko elänyt intensiivisesti, luovasti?? Olenko tehnyt edes pientäkään positiivistä muutosta muiden elämään tänä vuonna 2011??" Ja joka aamu huomaan, että VAIN tänään , voin taas vaikuttaa , jollain positiivisella tavalla muihin ja siten tapahtuu muutos.. jos .pienikin , niin on hyvä!!
Ei kannata herätä aamulla ja katua , elämä on siihen  liian lyhyt.
Siis kannattaa rakastaa ihmisiä , jotka kohtelevat meitä  rakkaudella ja oikeudenmukaisesti ja unohtaa ne jotka eivät siinä  aina onnistu...Ja toisaalta ,hehän juuri sitä rakkautta ja ymmärrystä janoavat.Eli ymmärrystä ja myötätuntoa antakaamme.
Tiedämmehän, että kaikki tapahtuu SYYSTÄ.
"Lessons are repeated." Joku onnistuu painamaan nappiamme...reagoimme...kunnes oppi menee perille, eikä juuri mikään keikahduta mielenrauhaamme.

 Tervehditään uutta vuotta avosylein ja lapsen innokkaalla katseella ja eletään juuri niin kuin juuri me , voisimme muuttaa maailmaa parempaan suutaan.
Koska me voimme!!!

Onnellista Uutta Vuotta

P.S.Toivon myös sinulle rohkeutta kohdata tulevan vuoden koettelemuksesi rohkeasti ja avoimin mielin ...
ja suurella rakkaudella itseäsi kohtaan, niin että voit kokea kasvamisen ja kypsymisen iloa!!!








lördag 24 december 2011

Luukku 24. Maailman paras raakatäytekakku!!+ Enya

Superfoodtorttu ( Noh ..saakohan tuota sanaa edes käyttää Suomessa enää?? ;-))
Mutta minä plikka asun Ruotsissa..Heh..heh)Ja minusta ylipäänsä KAIKKI on SUPER: Elämä..Joulu..Kaverit..Läheiset..Luonto..Raakaruoka tai muuten terveellinen, aito eko sapuska- siis super ruoka - KAIKKI.

Tämä on maailmanparas rawfood kakku. Tässä kuvassa alkutekijöissään .Tämä on kopioitu (pienillä muutoksilla)
suomalaiselta taitokokilta Keittiökameleontti-blogista. En hitto vie ,edes pystynyt juuri parantelemaankaan reseptiä ( mikä vähä otti aivoon ;-))
Tämä tuli pakolliseksi joulupöytätarjoiluun...muuten olisivat sukulaiset olleet alahuuli lerpulla. Enkä sitä riskiä ota!!
Mutta kun tarjoo tätä torttua , sädehtivät heidän silmänsä kilpaa kynttilöiden ja tähtisädetikkujen kanssa.
Puolivalmiskakku ja nyt sassiin reseptiin.

Mansikka greippitorttu
Pohja :
1 kp cashew pähkinöitä
1/4 kp goji marjoja
1/4 tl himalajan suolaa
Lisäsin 1/2 limettiä Katjan reseptiin (oli minusta liian makeaa)

Jauha jauheeksi ja lisää

1-2rkl agave siirappia
1 tl vaniljaa
1/4 kp neitsytkookosöljyä(sulata vesihauteessa)Laitoin vain puolet kookosöljystä (minusta liian rasvainen pohja muuten )

Sekoita kaikki, kunnes taikinasta tulee kiinteää.Painele irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:
1 verigreippi
Kuori ja soseuta hedelmäliha esim. sauvasekoittimella.Laita greippisekoitukseen likoamaan (tämä on tärkeä )
1 kp cashew pähkinöitä ( liota yön yli)
1/4tl  himalajan suolaa
1 tl jauhettua vaniljaa
1/4 kp luomuhunajaa
1/4 gojimarjoja
1/3 kp neitsytkookosöljyä
raastettu greipin kuori ( minä jätin sen pois)
2 tl lucumaa ( ei pakko)
Jätin pois lisä agaven , mitä Katja käytti tässä 2 rkl.

Sekoita kermamaisen sileäksi massaksi tehosekoittimessa. Laita 1/2 tunniksi pakkaseen.

Mansikkakuorrutus:
1 kp pakastemansikoita
4 tuoretta taatelia ( Katja laittoi 10 !!)
1 tl chian siemeniä ( Katja käytti psyllium siemeniä )


Surauta hienoksi massaksi blenderissä. Levitä jähmettyneen täytteen päälle. Koristele siivutetuilla mansikoilla ja greipinsiivuilla.Minä teen tämän vasta juhlapaikalla..joten kuvaa ei heru ainakaan nyt.Ja  nyt on jo kiire!!

Toivottelen ihania joulun pyhiä Enyan välityksellä!!

<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/D__kV5CrU4k" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

fredag 23 december 2011

Luukku 23. Ris á la Malta ...raaka tattarista tai klassinen mutta parempi versio

Maltan riisiä tattarista

4 dl tattaria  kokonaisia  kuorittuja jyviä ( liota yön yli)
kanelia
1 apelsiinin mehu
apelsiinin tai mandariinin palasia
2 dl cashew pähkinöitä
1/2 -1 dl vettä
1-2 ripausta vaniljapulveria
2 passionhedelmää
Jauha cashewpähkinät  hienoksi monitoimikoneessa.
Blendaa veden kera vaahtomaiseksi kermamassaksi.
Sekoita tattarijyvien joukkoon .Lisää passionhelmän sisukset , mandariinipalat+ vanilja.

 kastike :
225 mansikoita
4  tuoretta taatelia
Tehosekoita kastike hienoksi.

Tarjoile  tyhjäsi kaiverretussa appelsiinin puolikkaassa.
Kaada kastike koko komeuden päälle.
Klassinen Maltan riisi loistoversiona

500gr valmista riisipuuroa
1 dl manteleita
4 taatelia
5 piparkakkua palasina ei murskana
200 gr philadelphia juustoa
appelsiinin tai mandariinin palasia




Hakkaa mantelit pieneksi + taatelit ja piparit erikseen.Sekoita riisipuuro philadelphia juustoon+ lisää apelsiinipalat.
Sekoittele joukkoon varovasti taatelit , mantelit ja piparipalaset.
Meikäläinen laittoi vai puolet philadelphia juustosta ja lisäsin vastaavan määrän vaahdotettua kermaa.
Täytä apelsiinin puolikkaat seoksella. Tarjoile heti, koska piparit pehmenee muuten.

torsdag 22 december 2011

Annie Lennox -Talvipäivänseisauksen kunniaksi-Rauhitu ja nauti

Kuuntele Annie Lennoxia... Whiter Shade of Pale....<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/CJIVz9nYx7I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Maaginen päivä....Talvipäivänseisaus.
Oli hyvä ottaa itselleen aikaa ...nauttia ja rauhoittua.....Tankata sisäänsä hyviä ajatuksia...ottaa syviä henkäisyjä...tulla yhdeksi henkensä kanssa.

Luukku 22 .Jouluinen samettinen punajuurikeitto. Raw!+ Tukholmalaiskauppa DIS

Jouluinen samettinen punajuurikeitto

2  tuoretta punajuurta
1/2 dl liotettuja manteleita
1/2 dl kookoshiutleita
pieni pala tuoretta inkivääriä
1 apelsiinin mehu
1/2 tl maalaisvihannesliemipulveria ( a`la Renee Voltaire)
vettä
persiljaa


Raasta punajuuret.Blendaa liotetut mantelit + muut ainekset.+ vesi Lisää apelsiinin mehu.  Mausta.
Koristele persiljalla.Ready!!!
 Joulukoristeita ja kauneutta lempikaupassani Dis.
 Aikaisemmin kävin usein täällä, mutta olen muuttunut.Olen ympäristötietoisempi...Enkä  tarvitse juuri mitään.
 Sulkavalaisimiin olin aikaisemmin ihan pihkassa. Onpa niitä kodissani muutamia.

 Täälä on kauniit väriskaalat ja voi vain katsella...eikä tarvitse ostaa.

 Tunnelmallista....kaunista
Visiitin arvoinen kauppa Tukholman keskustassa.