Sidor

söndag 24 juli 2011

Jääteetä - helpotusta kuumuuteen!!

 Meikäläinen on ähkinyt ja puhkinut kuumuudessa...Mutta mitäs valitat...Tee asialle jotain .Heitin  vesimelonin palaset pakkaseen. Tulivat ihanan hyisen ja huurteisen näköisiksi noin 3:ssa tunnissa.Nappasin mökiltä reilun puskan minttua.

 Tämä tee on hedelmäisen raikas.Loistava janonpoistaja puutarhahommien lomassa.



 Teehen tarvitset:  noin 200 gr vesimelonia pieniksi paloiksi
1 rkl hyvänlaatuista jasmiiniteetä
1 litra kiehuvaa vettä
2 - 3 rkl raakaruokosokeria tai hunajaa
nippu minttua


                                           
                                                   
                                      

                                                   
     
 Keitä 1 litra jasmiiniteetä + lisää siihen mintunlehdet.Säästä muutama lehdykkä koristeeksi. Sekoita sokeri  kuumaan  teehen muuten se ei sula , vaan jää ropuliaiseksi , hiekanlaiseksi.
Siilaa pois teen lehdet ja laita tee jääkaappiin jäähtymään.
Noin parin tunnin kuluttua  sekoittelet teejuomaa kunnolla, plus heittelet huurteiset meloninpalaset mukaan.Lisää myös mintunlehtiä.
 
Kokeilin myös perusteenä Friggsin   Rooibos teetä:Sweet applepie ja vihreetä teetä Psycho lemon .
Hurjan hyviä ja erilaisia . Mulla tais olla aikas jano.

2 kommentarer:

  1. Aah, apua, kitkeränä odottelen kauppojen avautumista. Olit oikeassa, tämä vaikuttaa jo luettunakin siltä, että sitä on saatava. Musta möykkynikin saattaisi olla todella kiinnostunut tästä. Siispä kokeilen ja kiitä jo etukäteen mainiosta teereseptistä. Mites, ei sinulta löytyisi kylmän kahvijuoman reseptiä, sellaista myös kissan kielellä maistuvaa?

    SvaraRadera
  2. Voi, herra Karvinen...anteeksi. Nöyremmin pyydän.Vihdoin sain sinulle postauksen jääkahviresptistä ja muuten...voisit antaa pienet hörpyt sille petikaverillesikin...Niin no sille joka ei ole ihan kauheesti karvojen peitossa.Ootellaan syksyä...ei kun vilpoisia ihanan kuulaita kesäpäiviä.Palvelusväellesi terveisiä.

    SvaraRadera