Syvän vihreä lehtikaali on vihannesten huippu - sanoisinko vihannesten SUPERSTARA ...ja suurin osa ihmisiä eivät edes vielä tunne sitä.
Täällä Ruotsissa sitä syödään vain jouluruokana...SÄÄLI!!
Kipasin mökilläni ja siellä ne kauniin huuruisina törröttivät , kunnes minä nappasin ne kouraani.
Nämä runsaasti klorofylliä sisältävät vitamiini - ja mineraalipommit kannattaa käyttää monella tavalla.
Tulen myöhemmin postaamaan myös pari ihka ihanaa lämmintä ruokaa..Olen itse lehtikaalin lumoissa.
Lehtikaalisalaatti
Kulhollinen revittyä tai pieneksi leikattua lehtikaalia
( Sen lehdet ovat sitkeähköjä. Otin myös pois lehtiruodin )
2 rkl hyvää oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
ripsaus himalajan suolaa
1 dl saksanpähkinöitä
1 dl liotettuja rusinoita
granaattiomenan sisälmys koristeeksi
Marinoi lehtikaali oliiviöljyllä ja suolalla + sitruunanmehulla
JA... HIERO kunnolla tämä marinaadi kaaliin .
Se pehmenee ja tulee tosi maukkaaksi tästä käsittelystä.
Lisää muut ainekset .
Voilá!!
Tuttavat , joille tarjoilin tätä salaattia, kertoivat jälkeenpäin salaatin olleen ..EI NIIN herkullisen näköistä, mutta kun maistoivat sitä...sitä halusi vain lisää ja lisää.
Kiitos vinkistä, nyt täytyy sitten etsiä jostain Helsingin marketista, löytyisikö tätä supervihannesta ihan syötäväksi asti...:)
SvaraRaderaTein vielä paremman version: rusinat korvasin kuivatuilla karpaloilla ja pähkinät pinjansiemenillä.Luxus versio!! Maistappa!!
SvaraRadera