Sidor

söndag 8 januari 2012

Lehtikaalisalaatti

Syvän vihreä lehtikaali on vihannesten huippu - sanoisinko vihannesten SUPERSTARA  ...ja suurin osa ihmisiä eivät edes vielä tunne sitä.
Täällä Ruotsissa sitä syödään  vain jouluruokana...SÄÄLI!!
Kipasin mökilläni ja siellä ne kauniin huuruisina  törröttivät , kunnes minä  nappasin ne kouraani.
Nämä runsaasti klorofylliä sisältävät vitamiini - ja mineraalipommit kannattaa käyttää monella tavalla.
Tulen myöhemmin postaamaan myös pari ihka ihanaa lämmintä ruokaa..Olen itse lehtikaalin lumoissa.
Lehtikaalisalaatti

Kulhollinen revittyä tai pieneksi leikattua lehtikaalia
( Sen lehdet ovat sitkeähköjä. Otin myös pois lehtiruodin )
2 rkl hyvää oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
ripsaus himalajan suolaa
1 dl saksanpähkinöitä
1 dl liotettuja rusinoita
granaattiomenan sisälmys koristeeksi

Marinoi lehtikaali oliiviöljyllä ja suolalla + sitruunanmehulla
JA... HIERO kunnolla tämä marinaadi kaaliin .
Se pehmenee ja tulee tosi maukkaaksi tästä käsittelystä.
Lisää muut ainekset .

Voilá!!
Tuttavat , joille tarjoilin tätä salaattia, kertoivat jälkeenpäin salaatin olleen ..EI NIIN herkullisen  näköistä, mutta kun maistoivat sitä...sitä halusi vain lisää ja lisää.

2 kommentarer:

  1. Kiitos vinkistä, nyt täytyy sitten etsiä jostain Helsingin marketista, löytyisikö tätä supervihannesta ihan syötäväksi asti...:)

    SvaraRadera
  2. Tein vielä paremman version: rusinat korvasin kuivatuilla karpaloilla ja pähkinät pinjansiemenillä.Luxus versio!! Maistappa!!

    SvaraRadera