Sidor

lördag 16 april 2011

Butternut-kurpitsa.Maista !! Vaivut transsitilaan!!Lupaan!!

 Yks mun tosi suosikkejani , kun syön lämmintä ruokaa on Butternut-kurpitsa.Se on mielenkiintoisen näköinenkin...hmmmmm...vähän vaasimainen, minun mielestäni.

 No ..ilman muuta vaikein homma, tämän herkun laittamisessa, on  kurpitsan halkaiseminen ja jakaminen osiin. Joka kerta olen tyytyväinen , kun veitsi ei limpsahda ja veri lennä.
Vasara kuvassa ...Se onkin ehdoton vempain, sopivan puukon lisäksi.Joku välkky,  on kuulemma maininnut , että miekka se olisi se paras vehje tähän hommaan...Nähtävästi..Tarvii kysellä tuttavapiirissä, löytyykö sieltä miekkailun harrastajia.
Butternut-kurpitsaa uunissa paahtaen
Leikkaa  1 kurpitsa pituussuuntaan sopiviksi paloiksi
Laita uuni 225 asteeseen
Laita kurpitsanpalat uunivuokaan
Oliiviöljyä lorautetaan päälle aika runsaasti.
Sormisuolaa ripsautellaan yli koko komeuden.
Leikkaa tuoretta chiliä pikku silpuksi ja heitä mukaan.
1 paketti feta juustoa murennellaan valmiin ruuan päälle.
Pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä paahdetaan pannulla.
Uunissa noin 40 minuuttia tai kun kokeilet, että kurpitsansiivut ovat kypsiä.
Ja nyt vielä  tuoretta rosmariinia sekoitellaan ihan uuteen IHANUUTEEN.
Minä laitoin tällä kertaa tuon feta-juustonkin vasta kypsennyksen jälkeen.
Ja oli kauniimpaa ja ehkä tuoreempaakin.??



Nautinnollista ruokahetkeä!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar