Sidor

onsdag 27 april 2011

Naku-kokin nautinnollinen fetapiiras, my way!!

 Naku kokki "lainas" mulle reseptiään ja minä tietty parantelin sitä...kuten aina :-)Pääsiäishöpsötykset saivat tulla mukaan, mutta samaan tahtiin ne heitettiin veke.
Naku-kokin nautinnollinen kreikkalais-fetajuusto torttu
Uuni  lämpiämään 200C.
7 kaitaletta filo taikinaa
2 pussia tuoretta pinaattia
1 pkt feta juustoa á 150 grammaa
5 munaa
50 gr Jarlsberg juustoa ( naku laittoi Goudaa)
100 gr cashew pähkinöitä( naku laittoi pinjan siemeniä)
oreganoa, kuivattuna
suolaa ja pippuria of course
muskottipähkinästä pari vetoa riivinraudalla
pari vetoa sitruunan kuorta


Ota esille paras valurautapannusi...koko homma tehdään siinä. Paahda cashew pähkinät, niin että saavat koreeta väriä ja nami aromit paistinpannussa.
Sekoittele + muusaa fetajuusto haarukalla kulhossa. Jätä mielellään kokkareita, ettei tule liian möyheetä.
Heitä juuston päälle munat, oreganot ja hiven suolaa ja pippuria.Lisää se toinen juusto.Vispaile ympäriinsä.
Kaada tuoreet pinaatit yx pussi kerrallaan paistinpannuun ja anna höyryyntyä .Se kasa pienenee ihan silmissä..lisää toinen pussillinen ja pikkasen voita , sitruunan kuorta ja muskottia.Ehkä vähän suolaa myös.
Sekoittele yhteen tämä täyte.Älä unohda pähkinöitä.
Nyt tulee se kiperä homma,Ota yks leivinpaperi...ruttaa se pieneksi ja kastele kunnolla hanan alla.
Lättää se märkä "rätti" leivinpöydälle...ja nyt vauhdilla otetaan 1 kokonainen +1 puolikas filotaikinaa paperin päälle , ripotellaan sen päälle cayennepippuria ja rosikutellaan kunnolla oliiviöljyä koko jutun päälle.Läpsyttele sitä joka paikkaan kätysilläsi.Uusi kerros samaan tapaan eli cayennet + oliiviöljyt...Taas uusi kerros ..ja vielä uusi kerros.Naku kokki sanoi, että mitä huolimattomampi ( mutta nopea) on , sitä parempi tulee.
Sit nostetaan koko hoito paistinpannuun ..ja sen kuuluu roikkua yli laitojen. Nyt äkkiäkin äkimmin täyte sisään ja sit nostelaan tai taitellaan roikkuvat reunat piiraan päälle.
Good.
Ripottele päälle vielä tuoretta rosmariiniä ja pikkusen juustoraastetta jos halajat.
15 - 25 minuuttia uunissa.
On herkkua ja ihanan rapeeta tuo kuori.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar